23. 02. 2020.

Učesnici ISWiB-a posetili Novi Sad: Izlet na Petrovaradinskoj tvrđavi i šetnja Sunčanim kejom

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu, 13. po redu, lagano ulazi u svoj finiš, te su danas studenti iz 50 zemalja sveta, učesnici ovog festivala, prema planu i programu posetili Novi Sad.

Ovo je po prvi put da se ovaj događaj nakratko preseli u drugi grad, ali kako su organizatori rekli, to im je i bio cilj, da gosti upoznaju još neki grad u Srbiji.

Foto: ISWiB

Poseta Novom Sadu počela je izletom na mestu koje je simbol ovog grada Petrovaradinskoj tvrđavi. Učesnici ISWiB-a nisu krili oduševljenje izgledom ovog zdanja koje su Austrijanci sagradili u periodu od 1692. do 1780. godine. Tvrđava je u svetu dobila na značaju i zbog festivala Exit, gde se ova popularna manifestacija održava, ali se na njoj organizuju i razne druge manifestacije, izložbe, kulturni programi.

Foto: ISWiB

Turistička tura je nastavljena od Spomenika žrtava racije pa Sunčanim kejom do Rimokatoličke crkve „Ime Marijino“ u centru Novog Sada, kod turista poznata kao Katedrala.

Foto: ISWiB

Novi Sad je ove godine izabran za omladinsku prestonicu Evrope – OPENS 2019, te je ovo bila idealna prilika da se učesnici ISWiB-a upoznaju i sa programom ove manifestacije.

Foto: ISWiB/Novi Sad, Katedrala

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *