24. 05. 2020.

O RIC-u

Medijski portal Regionalni informativni centar – RIC je najveći dugoročni projekat udruženja „Balkanac“, sa sedištem u Beogradu, Srbija. RIC ima jasno definisanu medijsku strategiju, čiji je glavni cilj objektivno informisanje i objavljivanje aktuelnih vesti i tekstova iz Srbije i regiona.

Misija našeg portala je da objektivno i pravovremeno informišemo čitaoce o važnim pitanjima iz oblasti društva, kulture, politike, sporta.., i da kroz teme koje obrađujemo pronalazimo rešenja kako bismo društvo i svakodnevni život učinili kvalitetnijim i boljim.

Naša medijska platforma pruža korisnicima informacije pridržavajući se moralnih i etičkih standarda novinarstva. RIC takođe prezentuje i one ljude koji su učinili mnogo za društvo u oblastima u kojima se bave, ali im nije posvećena dovoljno medijska pažnja.

Novi glavni i odgovorni urednik RIC-a  biće imenovan u najkraćem roku. Redakciju čine novinari-saradnici i dopisnici iz Srbije i regiona.

Portal „Regionalni informativni centar“ upisan je u Registar medija pod registarskim brojem IN000781. 

S obzirom na to da je RIC projekat udruženja „Balkanac“, sve informacije i aktuelne vesti iz ove organizacije zauzimaju značajno mesto u medijskoj strategiji portala.