26. 02. 2020.

Konjički klub Horseland: Oaza za ljubitelje konja

Da su manji, konji bi sigurno bili kućni ljubimci, ali s obzirom na njihovu građu to je nemoguće, te zbog toga nemamo uvek priliku da budemo blizu njih i da se bukvalno divimo ovoj plemenitoj i gracioznoj životinji. Međutim, svako od vas ko želi da deo svog vremena posveti konjima, iz bilo kog razloga, samo da je namera dobra, to može učiniti u Horseland konjičkom klubu u Šimanovcima, nedaleko od Beograda. Naime, tamo se nalazi savremeni konjički klub, sa rasnim konjima, koji žive u prijatnom okruženju i u odličnim štalama. S obzirom da smo i mi u RICu ljubitelji ovih životinja, posetili smo Horseland, i u naredna dva teksta prenećemo vam sve što je bitno i važno da znate o ovom klubu, šta on sve nudi, ali i konjima, rekreativnom i sportskom jahanju.

Foto: RIC

Razgovarali smo sa Natašom Ćirić, predsednicom Horseland konjičkog kluba i ženom koja svoj život ne može da zamisli bez konja, što je bio i osnovni razlog da pokrene ovu priču i osnuje klub koji vodi.

Foto: RIC

Horseland smo osnovali 2015. godine,i veoma brzo je sve to počelo da se razvija onako kako smo planirali – počinje Nataša priču za RIC. Ona kaže da je veoma bitno u ovom brzom načinu života, imati vremena za sebe i za nešto što volite, ona voli konje, i tu, sa njima, oseća se smireno i srećno.

– Preporučila bih svim ljudima da dođu u naš konjički klub, ko ima neka povede i decu, da vide naše konje, okruženje u kome žive i da se opuste. Mi smo pokrenuli konjički klub pre svega zato što volimo konje, iako na prvi pogled deluje da je u Srbiji ovaj sport luksuzan i samo za „odabrane“ to baš i nije tako. Cene jahanja su veoma pristupačne,  a sasvim je normalno, svuda u svetu, da konj ima dobre uslove za život – objašnjava Nataša.

Foto: RIC

U Horselandu ne brinu samo o konjima, već i o sportskim događajima i njhovim posetiocima, trenutnim i budućim polaznicima škole jahanja, trenerima, i ostalom osoblju.

Konj mora da ima pre svega zatvoren i otvoren prostor za šetnju i treninge, adekvatnu negu i da ima „padok“ tojest pašnjak,  gde bi na miru mogao da pase travu. Mi smo to napravili, ali smo istovremeno uradili sve što smo mogli da stvorimo ambijent da ljudi koji dođu ovde uživaju.  Zbog toga imamo i kafić sa pogledom na arenu za jahanje, gde ljubitelji konja i ovog sporta, članovi kluba, roditelji i njihova deca mogu da se opuste  – priča naša sagovornica i dodaje:

–  Dok roditelj, na primer, čeka svoje dete u kafiću, on ima pogled kroz veliko staklo-prozore na to šta njegovo dete radi, vidi se kompletan prostor za trening i vežbanje.

Foto: RIC

Konjički centar Horseland je tako koncipiran  da ima i otvoren i zatvoren prostor za rad sa konjima i ljudima. Naime, jahanje ne zavisi od vremenskih uslova jer postoji zatvorena arena, tako da nesmetano može da se jaše i po kiši, snegu, velikoj vrućini…

Nastaviće se…

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *