25. 05. 2020.

Završene 23. Sportske igre mladih u Splitu: Deca pokazala da nije teško biti tolerantan

Sportske igre mladih održane su po 23. put, završene su u Splitu, a ove godine je učestvovalo oko 1000 dečaka i devojčica iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ova deca osim što su osvojila desetine medalja, pokazala su da nije teško biti fin, tolerantan, fer – plej. Stariji bi sigurno mogli da nauče mnogo toga od njih.

Mladi učesnici ovih Igara iz celog regiona su pokazali da su sport, zdrav život i drugarstvo dragocene vrednosti, a njih promoviše i ova manifestacija. Kako organizatori navode medalje su u drugom planu.

Foto: FB page/Sportske igre mladih 2019/Split

 Ukupno 38 medalja osvojila su deca iz Srbije (10 zlatnih, 14 srebrnih i 14 bronzanih), mališani iz Hrvatske poneće oko vrata 28 medalja (13 zlatnih, 8 srebrnih i 7 bronzanih), a predstavnici Bosne i Hercegovine 12 (tri zlatne, četiri srebrne i pet bronzanih).

Učesnici ovih Igara iz Srbije, BiH i Hrvatske boravila su u Splitu od 16. avgusta, a u četvrtak, 22. avgusta, krenuli su kućama. Za to vreme oni su u Splitu uživali u mini-letovanju, kupanju, sunčanju i druženju sa svojim vršnjacima iz sve tri zemlje. Najuzbudljiviji dani svakako su bili ponedeljak i utorak, 19. i 20. avgust, kada su održana finalna takmičenja u svih deset disciplina zastupljenih na Igama: tenisu, atletici, rukometu, šahu, uličnoj košarci, odbojci na pesku, igri Lino između dve vatre, stonom tenisu, odbojci i malom fudbalu, a održano je i finale, trijagonal mečevi na turniru Coca Cola kup 2019. u malom fudbalu.

Foto: FB page/Sportske igre mladih 2019/Split

Ove igre su uveličali mnogobrojne poznate ličnosti iz sveta sporta i javnog života u našem regionu. Ove godine su Igre održane 23. put u Republici Hrvatskoj, 9. put u Bosni i Hercegovini i 6. put u Republici Srbiji. Od osnivanja Igara do danas, kroz ovu manifestaciju je prošlo više od 1,7 miliona učesnika.

Izvor: B92

Foto/Cover: FB page/Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbija/Split

2 komentara

    1. Zato sto Slovenci NE govore Srpsko-Hrvatski, odnodno Hrvatsko -Srpski, odnosno zajednicki jezik Srba, Hrvata i Bosanaca. Jezicka barijera ih izoluje, tako je bilo i u bivsoj Jugoslaviji. Hrvati, Srbi i Bosanci su u sustini ISTI narod od 3 religije.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *