12. 11. 2019.

Žarko Paspalj, košarkaš: Treba da odu svi, država ne vodi računa o svojim ljudima

Proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj u intervjuu za nedeljnik NIN rekao je i da mladi odlaze u inostranstvo, jer država ne vodi o njima računa.

– Treba da idu svi! Posledica toga će biti konačni raspad ove zemlje, niko neće ostati i to je to. Mi se kao bavimo nekom posebnom matematikom sa 12 jednačina, ali stvari su vrlo jednostavne. Država ne vodi računa o svojim ljudima, a neko bi morao, i evo rezultata. Tako je u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni…, kod nas. Ništa se tu fascinantno dobro ne dešava, već tragično kao posledica načina života od 1991. do 2019. a to je 30 godina. Kada imaš 50 i razmišljaš o tome normalno je da te hvata bes .

Paspalj je takođe govorio o nedostatku solidarnosti u društvu, i rekao je da “možemo da pričamo – krivi Milošević, Vučić, Tadić ili Koštunica, bilo ko ko je bio na vlasti poslednjih 30 godina, ali ajde da pođemo od sebe”.

Bilo je i meni teško kada sam radio igralište u zapuštenom dvorištu, ustajao svako jutro u šest i smišljao nove ideje kako da ovo zajedničko dvorište izgleda što lepše, uvek u iščekivanju evo, sada će još neko da dođe. A nije – priča Paspalj.

-Naiđe ti bes, kažeš, čekaj bre, šta je ovo s ljudima, znaš da te gledaju, vide nekog kretena koji je imao četiri srčana udara i šlog kako sam radi u zajedničkom dvorištu, valjda se zapitaš, šta on to radi. I kažeš sebi, ma on to radi jer ima neku korist. Eto, to ti je to – kazao je Paspalj.

Foto/Cover: Youtube/Screenshot/RTS

Izvor: NIN

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *