26. 02. 2020.

Zaječar spreman za 53. Gitarijadu: Demo bendovi počinju takmičenje za najbolju rok grupu

Gitarijada u Zaječaru biće održana po 53. put, počinje večeras i trajaće do subote 29. juna. Ljubitelji dobre rok muzike i ovog puta uživaće u muzici kvalitetnih bendova, koji su na ovoj manifestaciji prašili još u vreme stare Jugoslavije. Naravno, demo bendovi imaju svoju šansu u takmičarskom delu programa, a najbolji će dobiti i zasluženu nagradu.

Vremenske prilike bi organizatorima trebalo da ide na ruku, a program u 20 sati ove večeri otvara Đorđe David i Detah Saw. Sat vremena kasnije nastupiće demo bendovi, a potom će na stejdž izaći Vlatko Stefanovski, zatim S.A.R.S., pa Void Inn i na kraju oko jedan sat iza ponoći nastupiće Aleja Velikana.

Foto: Gitarijada/Facebook page

Druge festivalske večeri, u petak, program otvaraju Goblini od 20 sati. Zatim do 22.30 nastupaju demo bendovi, nakon njih pred publikom u Zaječaru pevaće bivši član kultnog jugoslovenskog benda Bijelo dugme, Alen Islamović. Riblja Čorba i ove godine tradicionalno nastupa, a pola sata posle ponoći sviraće Up N’ Downs.

Treće finalne večeri, u isto vreme kao i prethodnih početak je rezervisan za sjajne “atomce” iz Pule – grupu Atomsko sklonište. Finale takmičenja demo bendova počinje u 21 sat, a nakon njih nastupaju Van Gogh, Metalsteel,  Električni orgazam, NBG.

Gitarijadu će biti zatvorena proglašenjem pobednika, najboljeg demo benad, u nedelju sat i po posle ponoći.

Ulaz je za sve tri večeri besplatan.

Foto: Promo

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *