24. 05. 2020.

West River Fest 2019: Velika radna akcija i žurka na obali Zapadne Morave

West River Fest – Zapadna Morava fest biće održan od 23. do 25. avgusta, na obali Zapadne Morave, u selima Selište i Velika Drenova kod Trstenika. Ovaj festival osim zabave ima za cilj da podigne pre svega ekološku svest mladih, te će se u subotu, 24. avgusta, održati radna akcija čišćenja otpada koje su nanele reke u ovom kraju. Organizatori ove manifestacije su regionalno udruženje mladih “Balkanac” i West river fest.

Celokupan program je osmišljen tako da promoviše seoski turizam, obrazovanje, lokalne proizvode i zabavu. U petak uveče planirana je edukativna radionica pod nazivom “Upoznajte korene”. Radionica je interaktivna, a osim mentora i studenta književosti Anđelije Milovanović, govoriće i diplomirani sociolog Zoran Marinković profesor u penziji. Drugi deo radionice predvodiće Branislav Mutavdžić Baja nastavnik fizičkog vaspitanja u penziji, ali i veliki rukometni sportista u staroj Jugoslaviji. On će govoriti o istoriji sporta Velike Drenove.

Foto: Promo

Drugog dana festivala, nakon čišćenja obala, osim degustacije domaće hrane, koju će meštani sela specijalno spremiti za ovu priliku, od 15 sati biće održana radionica Koreni kalemljenja,   koju će predvoditi Zoran Cilić autor knjige Selište u predanjima i rodoslovima kroz vremena, diplomirani inžinjer menadžmenta ali i kalemar sa iskustvom više od trideset godina. Tom prilikom pored istorije kalemarstva moći ćete da vidite proces kalemljenja uživo.

Sat vremena kasnije počinje najveća žurka na ovim prostorima, muzički program u kome će nastupiti DJ-vi, a čiji će se nastupi završiti tek narednog dana oko podneva.

Foto: Promo

Poslednjeg dana festivala, 25. avgusta, planiran je obilazaka rodne kuće književnika Dobrice Ćosića, rodne kuće partijarha Germana, škole stare 206. godina, i u zavisnosti od broja zainteresovanih manastir Sv. Ilija.

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *