09. 12. 2019.

Vikend za nama: Srpske odbojkašice izborile vizu za OI u Tokiju, preminuo legendarni jugoslovenski voditelj, protesti opozicije u Moskvi

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izborila je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju sledeće godine, pobedivši Poljsku sa 3:1 (21:25, 25:23, 25:16, 25:23). Srbija je iskoristila prvu meč loptu za Tokio, ali je bilo vrlo teško i na momente dramatično u Poljskoj. Pobedom u Vroclavu, reprezentacija Srbije je overila vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, što će biti četvrti put zaredom da najbolji ženski odbojkaški tim Srbije igra na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Svetislav Vuković voditelj radijske emisije “Vreme sporta i razonode” i autor tekstova za poznate pesme kao što su “Ljubav je samo reč”, “Odiseja”, “Kad bih znao da je sama”, “Pozdravite moga tatu”,  preminuo je u 83. godini. Za novinarski i voditeljski rad osvojio je mnoga priznanja.

Više od 600 osoba uhapšeno je na nezakonitom protestu u Moskvi, a među njima i liderka ruske opozicije Ljubov Sobolj. Sobolj je bila u taksiju i kretala se ka skupu kada su je policajci uvukli u crni kombi koji je brzo krenuo. Demonstranti se okupljaju u glavnom gradu Rusije nakon što su vlasti diskvalifikovale brojne kandidate opozicije od učešća na lokalnim izborima.

Izvor: RTS/B92

Foto: Youtube/Screenshot/RTS

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *