27. 02. 2020.

Vikend za nama: Srbija na EP u rukometu 2020, protesti u Bihaću, rekonstrukcija vlade Severne Makedonije

Rukometna reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine u Norveškoj, Austriji i Švedskoj, pobedom nad reprezentacijom  Švajcarske 32:31 (13:14), u poslednjem kolu grupe 2.

Zanimljivo je da će na ovom Evropskom prvenstvu koje će se igrati od 9. do 26. januara sledeće godine, učestvovati sve reprezentacije iz nekadašnje Jugoslavije. Srbija se plasirala  kao jedna od četiri najbolje ekipe, koje su zauzele treće mesto u grupi.

Migrantska kriza još uvek traje, što se odražava i na region Zapadnog Balkana. Tim povodom, nekoliko stotina građana iz Bihaća, održali su mirne proteste, kako bi ukazali na probleme koje je prouzrokovala , kako navode, eskalacija ove krize. Oni su se organizovali preko društvenih mreža, da bi ovog puta izbegli novčane kazne, i miru iskazali svoje nezadovoljstvo.

Senad Bajrić iz naselja Kostela, koje se nalazi kod hotela Sedra gde borave izbjeglice, kaže je nezadovoljan odnosom državnih institucija koje nisu uredile sistem da funkcioniše u ovakvim situacijama. On navodi da država treba uz pomoć Međunarodne zajednice kao protektora BiH, da poboljša sistem da građani ne budu ugroženi migrantskom krizom.

Vlada Severne Makedonije odustala je od prevremenih parlamentarnih izbora, i njen premijer Zoran Zaev najavio je rekonstrukciju izvršne vlasti, koja će biti završena do kraja ovog meseca. Nakon sednice Centralnog odbora SDSM koja je održana u Ohridu, Zaev je rekao da je najviše partijsko telo odlučilo da se nastavi sa procesom rekonstrucije Vlade i najavio da će biti smenjeno najviše osam ministara i više od 20 direktora javnih institucija.

Izvor: N1/RIC

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *