28. 03. 2020.

Vikend za nama: Prve žrtve korona virusa u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji

– U Crnoj Gori je potvrđen prvi smrtni slučaj od posledica korona virusa. Radi se o muškarcu starosti 65 godina muškarcu iz Herceg Novog, navedeno je u zajedničkom saopštenju Instituta za javno zdravlje (IJZ) i Kliničkog centra Crne Gore. Preminuli je dan ranije primljen u Klinički centar sa hroničnim oboljenjem pluća. Kako se navodi taj građanin je u prvoj polovini ovog meseca boravio u Srbiji.

– U Severnoj Makedoniji je zabeležen prvi smrtni slučaj od korona virusa, a u pitanju je 57-godišnja žena iz Kumanova, saopštio je danas ministar zdravlja Venko Filipče. On je rekao da je korona virus bio dijagnostikovan posle smrti, prenosi Rojters. U Severnoj Makedoniji, koja ima dva miliona stanovinka, do sada je potvrđeno 114 slučajeva korona virusa

– Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH saopšteno je da je kod još jedne osobe u Konjicu potvrđeno prisustvo korona virusa, čime je broj zaraženih u Federaciji BiH porastao na 35. U Republici Srpskoj se u nedelju broj pozitivnih na korona virus povećao na 90, a ukupan broj zaraženih u celoj BiH na 125.

– U Hrvatskoj koju je juče pogodio jak zemljotres od korona virusa je zaraženo  254. Kako piše hrvatski Index nije poznato ulaze li u taj broj sve županije jer neke zbog potresa u Zagrebu nisu jule dobile rezultate.

U Srbiji su  do ovog trenutka obolele 222 osobe, a umrle su dve od posledica korona virusa. Informacije o korona virusu od danas će se saopštavati u novom terminu, od 15 sati.

Prema poslednjim podacima sa sajta Worldometers, u svetu je potvrđeno 339.710 zaraženih koronavirusom. Od toga je broj umrlih porastao na 14.704, a broj izlečenih na 99.014.

Izvor: Pixabay.com

Izvori: RTS/N1/Inedx.hr

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *