25. 05. 2020.

Uranak kod kuće: Zabrana kretanja za prvomajske praznike

Vlada Srbije je usvojila odluku da će zabrana kretanja ove nedelje trajati od četvrtka, 30. aprila, u 18 časova do ponedeljka, 4. maja, u 5 časova ujutru. Samim tim, ljubitelji prvomajskog uranka, ostaće uskraćeni boravka u prirodi, roštiljanja, druženja, ali i opijanja, zagađivanja prirode i drugog nedoličnog ponašanja.

Odluka je doneta s obzirom na to da se bliže prvomajski praznici, a u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju donete su nove odluke u vezi sa sprečavanjem širenja Kovid-19.

Građani stariji od 65 godina moći će, počevši od ponedeljka, 26. aprila, svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas posle ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja. Prodavnice će za najstarije sugrađane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon naveo je  da za verski praznik Đurđevdan ne bi trebalo da budu uvedene posebne mere kako bi se sprečio veći broj kontakata među građanima.

U svetu se 1. maj obično obeležava protestima nezadovoljnih radnika i borbom za radnička prava.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *