Enes Pašić, rođen u Sarajevu 2000. godine. Nakon završavanja osnovne škole, upisuje Prvu gimnaziju Sarajevo gdje se opredjeljuje za društveno izborno područje. Tečno govori Engleski jezik. Akivizmom i volonterskim radom se bavi od 2015. godine.Član je Omladinske Novinske Asocijacije u BiH, Crvenog Križa Novo Sarajevo i IGMG-a.

Uzeo je učešće u organizaciji mnogih događaja (Sarajevo Film Festival, Sarajevska Zima, MasterClass Sarajevo, Gimnazijada). Također kao član organizacijskog tima Push Pauze (Projekat ONAuBiH-a). A na pozorišnoj sceni je glumac u predstavi ‘Nemoj Mene’, koja ima za cilj prikazati realnu situaciju mladih u regionu i podići svijest o vršnjačkom nasilju. Bio je učesnik na velikim projektima i seminarima, od koji se ističe učešće na ‘DOBA 2018’, ‘MostIMUN’, ‘CEO’.
U NVO ‘’Balkanac’’ je na poziciji Ambasadora za Bosnu I Hercegovinu. Shvatio je da je ideja i misija ‘’Balkanca’’ upravo ono čime se on vodi i cilj mu je da kroz razne projekte poboljša regionalnu saradnju prvenstveno mladih na našim prostorima.