Aleksandar Drobnjak rođen u Sarajevu 1988. Godine. Početkom rata seli se sa porodicom iz Sarajeva u Beograd I tamo završava tri razreda osnovne škole. Posle selidbe u Ameriku 1998. godine, završio je osnovu i srednju školu u severnom delu države Njujork. U Bostonu upisuje Elektro-inžinjerski smer na fakultetu Boston University 2006. godine.

Osim fakulteta bio je I politički aktivan. Osnovao je studentsku organizaciju “Boston University Anti-War Coalition” gde su organizovali debate I proteste sa ekspertima o temama koje su bile jako osetljive u Americi kao što su rat u Iraku i američka vojna dominacija sveta. Tu je imao priliku da radi sa Noam Chomsky i Howard Zinn. Bio je deo grupe “One Voice” i “Arab-Israeli Peace Alliance” , gde su radili na poboljšanju dijaloga i razumevanja između Palestinaca i Izraelaca.

Nakon diplomiranja 2010 godine., dobio je stipendiju da radi master iz oblasti fotonike (fizika svetlosti) u Evropi. Kroz taj program imao je priliku da živi u Marseju u Francuskoj, Karlsruhe i Minehnu u Nemačkoj i Barseloni u Španiji. Posle magistriranja 2013. godine, počeo je da radi u Nemačkoj firmi “Osram Opto Semiconductors” u Regensburgu kao Application Engineer u LED sektoru. Od Aprila 2017. godine radi u koreanskoj firmi “Seoul Semiconductor” kao stručni inženjer u sektoru LED primena u automobilskoj industriji.

Nada se da njegovo iskustvo i volja za učenjem, diskusiju i spajanje ljudi može da bude dobar doprinos udruženju “Balkanac”.