12. 11. 2019.

“Take Me Somewhere Nice” najbolji film na Sarajevo Film Festivalu

U Narodnom pozorištu u Sarajevu dodeljene su nagrade 25. Sarajevo Film Festivala – čime je takmičarski deo festivala zvanično završen.

Najboljim igranim filmom proglašen je “Take Me Somewhere Nice”, režiserke Ene Sendijarević. Srce Sarajeva za najboljeg režisera otišlo je u ruke Emina Alpera za film “Tri sestre”.

Najboljom glumicom proglašena je Irina Jambonas za film “Rounds”. Za najboljeg glumca 25. Sarajevo Film Festivala proglašen je Levan Gelbakhiani za ulogu u filmu “And then We Danced”.

Foto: Anadolija

Ruben Ostlund, švedski režiser i scenarista, bio je predsednik žirija takmičarskog programa, a pored njega o nagradi Srce Sarajeva odlučivali su i: direktor Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu Bero Bejer (Holandija), direktorka za razvoj originalnih filmskih sadržaja i akvizicije u kompaniji Netfliks Funa Maduka (Nigerija), glumica Jovana Stojiljković (Srbija) i rediteljka Teona Strugar Mitevska (Severna Makedonija), odlučivali su

Najboljim dokumentarnim filmom proglašen je “When Persimmons Grew”, režisera Hilala Bajdarova. “Human Rights” nagrada otišla je u ruke Reke Sabo za film “The Euphoria of Being”.

Foto: Anadolija

Specijalna nagrada žirija za dokumentarni film pripala je Sajri Subašić za film “Gomila materijala”. Najbolji kratki film na 25. Sarajevo Film Festivalu je filmu “The Last Image of Father” režisera Stefana Đorđevića, a Poseban pomen žirija pripao je Adiju Voicu za film “The Last Trip To The Seaside”. Srce Sarajeva za najbolji studentski film dobio je Nikola Stojanović za film “Šerbet”.

Sarajevo film festival se zatvara večeras, kada će na otvorenoj sceni premijerno biti prikazan film “Bilo jednom u Holivudu” Kventina Tarantina.

Izvor: N1

Foto/Cover: Anadolija

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *