17. 10. 2019.

Svečano otvoren 13. ISWiB: Studenti iz 50 zemalja sveta gosti Beograda

Svečano otvaranje trinaeste po redu Međunarodne studentske nedelje u Beogradu održano je danas u Skupštini Grada Beograda.  Studente iz 50 zemalja sveta pozdravili su organizatori festivala, partneri i predstavnici gradske vlasti.

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda poželeo je studentima dobrodošlicu i uspešan boravak u glavnom gradu Srbije:

– Nadam se da će vam ovi susreti ostati u dobrom sećanju, Beograd je otvoren i prelep grad, i verujem da će vam boravak biti prijatan – istakao je Mladenović.

Foto: RIC

Katarina, Sara, Lola i Tijana: Kako smo pripremali ISWiB 2019

Prisutnima su se obratili  i Pavle Krivokuća predstavnik “Impact Hub Belgrade”,   Ilija Todorović predsednik Saveza studenata Beograda,  Đorđe Manov  predstavnik organizacije ”Bringing Europeans Together Association Serbia“, Predstavnica OPENS-a Katarina Živanović i predsednice Međunarodne studentske nedelje u Beogradu, Jelena Jocić i Nataša Pantić.

Jelena Jocić i Nataša Pantić su se isped 13. ISWiB-a zahvalile na podršci ovom festivalu i istakle da su ponosni što je 13. Međunarodna studentska nedelja organizovana na ovakvom niovu:

Foto: RIC

– Porasli smo u proteklih 13 godina i sada imamo festival koji briše sve granice i povezuje mlade iz celog sveta. Ponosni smo na prave vrednosti koje podržavamo kroz naše druženje i ovaj festival je pravi pokazatelj poštovanja različitosti – istakla je Nataša Pantić.

Podsetimo, 13. ISWiB trajaće do 22. jula, a RIC je jedan od medijskih partnera.

Foto/Cover: RIC

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *