27. 02. 2020.

“Rock5Roll fest” u dvorištu Pete beogradske gimnazije: Takmičenje mladih bendova iz cele Srbije

Treći po redu “Rock5Roll fest”, biće održan 6. i 7. septembra, u dvorištu Pete beogradske gimnazije.  Program ovogodišnjeg festivala zamišljen je tako da osim dobre muzike, sadrži i pozorišnu predstavu, ali i edukativno – kulturne radionice.

U petak prvog dana festivala,  sa početkom u 21 sat, biće izvedena predstava na otvorenom „Neki to vole vruće“ reditelja Zorana Rakića, u izvođenju kultnog beogradskog amaterskog pozorišta „Teatar 5“. Zanimljivo je da će glumci u ovoj predstavi biti  sadašnji i bivši đaci Pete beogradske gimnazije kao i mladi glumci koji već godinama sarađuju sa Teatrom 5.

Foto: Rock5Roll festival

Dan kasnije, u subotu 7. septembra od 18 časova biće održane edukativne tribine, a svirka počinje u 21 sat. Uz revijalne nastupe benda „Kika“ i prošlogodišnjih dobitinika nagrade publike benda „Lemuri“, u takmičarskom delu festivala publici će se predstaviti šest neafirmisanih mladih i srednjoškolskih bendova iz cele Srbije.

Foto: Rock5Roll festival

Organizator ovog događaja je Parlament Pete beogradsek gimnazije, ulaz je besplatan za sve programe, a festival je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *