25. 05. 2020.

Protesti “Bukom protiv diktature” sve glasniji: Kontraprotest pristalica vlasti uplašio građane

Građani širom Srbije i u sredu uveče su, treći dan zaredom, posle aplauza medicinskim radnicima, zviždanjem i vikom podržali akciju “Digni glas: Bukom protiv diktature”. Akcija je počela u 20.05 časova, a prema snimcima sa društvenih mreža građani su buku pravili zviždanjem, lupanjem u šerpe i puštanjem glasne muzike. Na taj način protestovalo se u Nišu, Novom Sadu i drugim gradovima.

Nakon aplauza zdravstvenim radnicima Srbije u 20 sati, pet minuta nakon toga u gradovima širom Srbije građani su lupanjem u šerpe, muzikom i petardama, izrazili svoje nezadovoljstvo u akciji “Bukom protiv diktature”, a po prvi put u 20.30 sati oglasili su se i oni koji su želeli da pruže podršku vlastima Srbije.

Na Banjici i u još nekim delovima Beograda u 20.30 je bilo vatrometa, uzvika u znak podrške vladajućem bloku i predsedniku Aleksandru Vučiću, a na krovovima pojedinih zgrada i terasama instalirano je snažno ozvučenje.

Protivnici i pristalice vlasti večeras su se u Novom Sadu prepucavali preko terasa i prozora svojih stanova, emitovanjem i slanjem različitih poruka.

Prvo je, kao i svako veče, u 20 sati usledio aplauz koji građani upućuju zdravstvenim radnicima koji se bore protiv pandemije kovida-19.

Potom se, pet minuta kasnije, začulo lupanje u šerpe, što je način na koji gradjani nekoliko poslednjih večeri izražavaju protest protiv aktuelne vlasti.

U 20.30 se u više delova grada začulo sa snažnih razglasa: “Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove”, nakon čega se, kao odgovor, ponovo začulo lupanje u šerpe.

Na ovu akciju podrške vlastima danas je pozvao poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović, a poziva je bilo i na društvenim mrežama.

Akcija je očigledno zamišjena kao pandan akciji “Digni glas: Bukom protiv diktature”.

Izvor: N1

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *