02. 07. 2020.

Poznati rokeri ovog leta u Sarajevu: U julu po prvi put festival “Live stage”

Muzički festival “Live stage” biće održan od 26. do 28. jula u Sarajevu, ulaz će biti besplatan, a organizatori kažu da će ovo biti jedan od najvećih muzičkih događaja u regionu.

Za tri dana trajanja na festivalu će nastupiti 27 izvođača iz cijelog regiona. Bajaga i Instruktori, Zabranjeno Pušenje, Crvena Jabuka, Van Gogh, Hladno Pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Grupa Bolero, Regina samo su od nekih koji će nastupiti na ovom festivalu.

Foto: Admir Kuburović/Radio Sarajevo.ba/Press konferencija Sarajevo

Adnan Mundžić, producent festivala, rekao je da bi svake večeri trebalo da nastupe po tri benda, a da će od ponoći početi deo sa elektronskom muzikom.

– Osim bendova i drugih nastupa, bit će i radionica i tribina. Sve festivalske aktivnosti su i potpuno besplatne, neće biti nikakve registracije ili slično, a to je zahvaljujući velikoj podršci javnih institucija i drugih sponzora. Nadam se da će događaj preživjeti prvu godinu, te da će postati tradicija. Svi koncerti i druga dešavanja bi trebala da traju do tri ujutro”, rekao je Mundžić, koji je otkrio da se razvija i tzv.“cashless sistem”, odnosno sistem bez gotovine i sve bi se trebalo plaćati elektronski sa specijalnim karticama.

Izvor: Radio Sarajevo.ba

Foto/Cover: Pixabay.com/Sarajevo

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *