12. 11. 2019.

Podrži inicijativu: Stop rijaliti programima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom

U okviru kampanje „U ime kulture”, danas će Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ), zajedno sa još deset timova, ispred REM-a u Beogradu, najaviti početak kampanje skupljanja potpisa za zakon kojim će se ograničiti rijaliti programi na televizijama sa nacionalom frekvencijom.

Prikupljanje potpisa za narodnu inicijativu trajaće od 23. do 30. juna, navodi se u saopštenju za medije.

“REM” je odbacio prijavu za vađenje pištolja i nasilničko ponašanje u rijalitiju Parovi na TV HAPPY i ako je promovisanje nasilja jasno zabranjeno i kažnjivo Zakonom o elektronskim medijima. Takođe u zakonom predviđenom roku nije dostavio informacije od javnog značaja da li je za podzakonske akte koje je doneo postojala saglasnost Ministarstva kulture i informisanja iz čega proističe sumnja da su svi podzakonski akti REM-a neustavni i nezakoniti”, navodi UZUZ u saopštenju.

Foto: Youtube/Screenshot

Iz ovog Udruženja poručuju da je količina nasilja i manjak kulturnog sadržaja, naročito onog koji se tiče dece, a koji dominira na većini nacionalnih frekvencija pokazatelj da je jedini način zaštite promena Zakona o elektronskim medijima.

– Imajući u vidu da oni koji su plaćeni i trebali bi da štite javni interes to ne čini, odlučili smo da sa građanima organizujemo skupljanje 30.000 potpisa što je pravni uslov da ova inicijativa postane predlog zakona – saopštili su pokretači ove inicijative.

Foto/Cover: Youtube/Screenshot

2 komentara

  1. Ja sam protiv takvih emisija. Dotakli smo dno dna. Bolje pare dati na lečenje bolesne dece, nego tim ,,zvezdama rijalitija”.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *