18. 11. 2019.

Održana osnivačka Skupština: Balkanac počeo sa radom i u Bosni i Hercegovini

Osnivačka Skupština regionalnog udruženja “Balkanac” održana je u Sarajevu, te je na ovaj način, ovo udruženje čije je sedište u Beogradu, delovanje ozvaničilo i u Bosni i Hercegovini.
Na osnivačkoj Skupšitini koju je podržalo Vijeće mladih Općine Centar Sarajevo, prošlog petka, odlučeno je da “Balkanac” počne sa radom, te je izabran Upravni odbor koji čine:
Predsednik- Enes Pašić
Potpredsednik- Lana Kulina
Operativni direktor- Fatima Pobrklić
Koordinator sektora za Kulturu- Adna-Dženeta Resić
Šef finansija- Sanin Pašić
Foto: Balkanac BiH
Ovim činom je napravljen veliki korak u širenju područja delovanja NVO Balkanac, te finalizacija otvaranja kancelarije “Balkanca” u Bosni i Hercegovini.

Vijeće mladih Općine Centar u cilju jačanja kapaciteta nevladinog sektora u Bosni i Hercegovini te promociji međunarodnog omladinskog aktivizma, podržalo je logistički osnivanje “Balkanaca BiH”.

Udruženje mladih “Balkanac” je nevladino i neprofitno udruženje koje okupljaja mlade ljude u cilju povezivanja, promocije pozitivnih primjera tolerancije i mira, neformalne edukacije, kulture, ekologije i snimanja dokumentarnog sadržaja.

Udruženje Balkanac broji preko 1.700 članova iz cjelog svijeta, pretežito sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunije, Mađarske i Grčke.

Predsjedavajući Vijeća mladih Željko Vukša-Fejzić i Generalni sekretar Mirza Krajina su dali punu podršku ovom vidu omladinskog organizovanja, i naglasili   da Vijeće mladih podržava sve dobre ideje mladih, što će činiti i ubuduće.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *