21. 07. 2019.

O RIC-u

Medijski portal Regionalni informativni centar – RIC je najveći dugoročni projekat udruženja „Balkanac“, sa sedištem u Beogradu, Srbija. RIC ima jasno definisanu medijsku strategiju, čiji je glavni cilj objektivno informisanje i objavljivanje aktuelnih vesti i tekstova pre svega iz regiona, ali i Evrope i sveta.

RIC se bavi svim onim temama koje su značajne za razvoj mira i tolerancije pre svega na prostorima Balkana, odnosno za održavanje dobrih veza, uspostavljanje novih kontakata koji će doprineti boljoj budućnosti na ovim prostorima.

Kroz kolumne, reportaže, intervjue, ova medijska platforma pruža korisnicima informacije na jedan autentičan i zanimljiv način, pridržavajući se moralnih i etičkih standarda novinarstva. RIC prezentuje ljude koji su učinili mnogo za društvo u oblastima u kojima se bave, ali im nije posvećena dovoljno medijska pažnja.

Direktor, glavni i odgovorni urednik RIC-a je Miljan Paunović. Redakciju čine novinari-saradnici i dopisnici iz celog regiona, Evrope i sveta.

Portal „Regionalni informativni centar“ upisan je u Registar medija pod registarskim brojem IN000781. 

S obzirom na to da je RIC projekat udruženja „Balkanac“, sve informacije i aktuelne vesti iz ove organizacije zauzimaju značajno mesto u medijskoj strategiji portala.