05. 07. 2020.

Noć muzeja može da počne: Izložba o Vudstoku, polarna svetlost…

Manifestacija Noć muzeja biće održana danas od 16 sati pa sve do ponoći u više od 40 gradova Srbije. Posetioci u Beogradu izložbe će moći da pogledaju na više od 60 lokacija, a cena karte je 500 dinara. Deca do pet godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Ova manifestacija kod nas se održava po 16. put, a organizatori su se i ovog puta potrudili da prirede nesvakidašnje postavke. Ključna tema Noći muzeja je “sloboda”, u smislu osvajanja i upražnjavanja slobode umetničkog izražavanja.

U ponudi je sedam tura: Neispričane priče, Beograd sa stilom, Istorijska, Savremena, Dečja tura, Muzika, Nauka

Posetioci će moći da vide i hipi izložbu o najpoznatijem rok festivalu Vudstoku u Galeriji ULUS-a, specifična ogledala u Etnografskom muzeju, polarnu svetlost u Muzeju nauke i tehnike… Beograd je podeljen u sedam zona za lakše snalaženje,

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd. Prva Noć muzeja, održana u 5 beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je za četrnaest godina taj broj narastao na neverovatnih 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije.

Kompletan program i sadržaje pogledajte na ovom linku. 

Izvor: Nocmuzeja.rs

Foto/Cover: Promo

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *