23. 02. 2020.

Nemanja Cvetković, reagovanje: Dosta je više metaka, vidite gde su nas doveli!

Sumnjiva pošiljka u kojoj se nalazio metak, a koja je stigla na adresu Parlamenta Bosne i Hercegovine u Sarajevu, probudila je  strasti u našem regionu koje nam svakako ne prijaju.

Ova vest, koju su 6. novembra objavili pojedini portali u BiH, odjeknula je u svim medijima na Balkanu. To je vest koja treba da stigne do svih nas, ali i da podstakne društvo da razmisli šta su nam ti meci doneli u prošlosti, pre nego što se počne sa raznim “teorijama zavere” na društvenim mrežama.

Metak u Sarajevu koji je poslat iz Beograda definitivno je za svaku osudu. Ovaj slučaj treba da podstakne i našu generaciju da zdravorazumski rezonuje i promišlja, da slobodno misli, ali i da upita starije generacije: “Gde su nas/vas vaši meci doveli?”

Ti meci su nas doveli upravo do rasula u kome živimo danas, bez ikakve perspektive i budućnosti svih nas. Neko će reći, “Da, ali njihov metak je bio prvi!”, ali rikošet metaka je nastao i doveo nas je do realnosti da godišnje Balkan napusti preko 100.000 mladih ljudi. O žrtvama ratova ovog puta neću da govorim.

Znate li onu staru “Nekom je rad, a nekome brat? Našoj generaciji definitivno je to samo bio RAT sa posledicama koje i dan danas vučemo za sobom. Dok je pojedincima, ratnim profiterima, kašika upala u med.

Ne slažem se ja uvek i oko svega sa mojim vršnjacima u BiH, svako ima pravo na svoje mišljenje i stav, poštujući to isto kod drugog. Ali nikada ne bih poslao metak na njih, jer znam da su oni moji ma koliko god vi pokušavali da nas razdvojite! Zato moramo zajedno da osudimo sve pojedince koji nas guraju u nove besmislene podele, i da im poručim:

Dosta je više metaka, vidite gde su nas doveli!

Autor teksta je predsednik udruženja “Balkanac” 

Tekstovi objavljeni u rubrici “Lični stav” predstavljaju stavove autora tekstova i ne mogu se smatrati stavom RIC-a.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *