23. 02. 2020.

Najveća žurka u Evropi počinje večeras u Novom Sadu: ”The Cure” otvaraju 19. EXIT festival

Legendarni britanski bend The Cure otvoriće večeras 19. EXIT na Petovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Festival će kao i proteklih godina trajati četiri dana. Da bi i ovog puta opravdao epitet jednog od najboljih festivala Evrope, ali i sveta, na 40 stejdževa nastupiće legendarni umetnici koji suvereno vladaju svetskom scenom, kao i najpopularniji heroji novih generacija čiji globalni hitovi broje više desetina milijardi Youtube pregleda. 

Najveće zvezde prvog dana festivala su The Cure, Carl Cox, Maceo Plex, Charlotte De Witte, Lost Frequencies. The Chainsmokers, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, Peggy Gou, Atheist Rap obeležiće drugi dan exita. Trećeg dana glavne zvezde na Petrovaradinu biće DJ Snake, Greta Van Fleet, Solomun, Tom Walker. Poslednjeg dana nastupaće IAMDDB, Skepta, Jeff Mills, Dimiri Vegas i Like Mike, Amelie Lens i drugi.

Foto: EXIT Photo Team

Najveće interesovanje i pažnju publike izazzvao je The Cure, jedan od najvećih rok bendova svih vremena, ali i mladi rokenrol bend o kome se trenutno najviše priča u celom svetu, Greta Van Fleet! Tu je jedan od najcenjenijih svetskih repera Skepta, ali i nova hip-hop princeza IAMDDB, te najčuveniji DJ svih vremena Carl Cox i danas najpopularnija DJ zvezda nove generacije Amelie Lens. Desetine i desetine najslušanijih hitova današnjice na EXIT lično donose njihovi autori kao što je to trenutno veoma aktuelna američka grupa The Chainsmokers, ali i francuski genijalac čiji svaki singl broji stotine miliona, pa i milijarde YouTube pregleda, DJ Snake. Takođe, slušaćemo belgijskog wunderkinda sa vrhova svetskih top lista – Lost Frequencies, dok će jednako zarazne melodije doneti i njujorški hit duo Sofi Tukker, zatim tu je famozni kantautor moćnog glasa i vlasnik jednog od najboljih albuma ove godine Tom Walker koji će naterati ceo EXIT da peva njegovu himnu „Leave a Light On“.

Foto: EXIT Photo Team

Najviše i najduže će se plesati uz ovogodišnju All-Star postavu spektakularne mts Dance Arene na kojoj se uz Coxa i Amelie na spisku nalaze i praktično svi najtraženiji izvođači današnje elektronske scene kao što su Paul Kalkbrenner, Solomun, Tale of Us, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Maceo Plex, Jeff Mills, Dax J, Monika Kruse i brojni drugi.
Addiko Fusion bina pomešaće nasleđe, današnjicu i aktuelne tokove, od maestralnog šansonjera Zvonka Bogdana i ska legendi The Selecter, preko metal dive Tarje i 30. godišnjice Atheist Rapa u originalnoj postavi, pa sve do regionalnih zvezda kao što su Senidah, Fox i Surreal ili fascinantnog sastava Svemirko.

Foto: EXIT Photo Team

Na peto izdanje No Sleep Novi Sad bine dolaze underground heroji kao što su Lee Burridge, DVS1, I Hate Models, Giorgia Angiuli, Blawan, Sebastien Leger, Boston 168 i mnogi drugi.

Žestoka Explosive bina, ove je godine podigla i sopstvenu lestvicu uz Whitechapel, Arcturus, Soilwork, Entombed AD, Total Chaos, Peter and The Test Tube Babies i desetine drugih.

Ovogodišnji novitet je EXIT Tribe, to je kako organizatori navode novi festivalski poduhvat koji će ujediniti sve ljubitelje muzike, uticajne pojedince iz celog sveta, umetnike, sportiste, javne ličnosti, brojne pokrete i organizacije u jedno veliko EXIT Pleme! Kako da postanete deo velikog plemena pogledajte na ovom linku.

Foto: EXIT Photo Team

Ipak, čak i sve to, samo je deo cele slike koju čini još preko hiljadu akreditovanih umetnika iz celog sveta, koji će se od 4. do 7. jula rasporediti na preko četrdeset bina i muzičkih zona širom Petrovaradinske tvrđave.

Kompletan program EXIT-a, cene karata i prateći program pogledajte na ovom linku.

Foto/Cover: EXIT Photo Team

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *