24. 05. 2020.

Konferencija o mobilnosti mladih: Prijavite se, budite deo jedne važne priče

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu, u okviru projekta „Mladi u pokretu“, organizuje jednodnevnu konferenciju o mobilnosti mladih,  26. novembra, u hotelu „88 rooms“ u Beogradu.

Konferencija ima za cilj okupljanje mladih ljudi iz čitave Srbije, sa i bez iskustva u programima akademske ili druge mobilnosti, koji će zajedno sa prisutnim predstavnicima relevantnih institucija i organizacija civilnog društvo govoriti o stanju i unapređenju mobilnosti mladih iz Srbije.

Zadatak svih prisutnih biće kreiranje jedinstvenih preporuka u oblasti mobilnosti, koje će biti prosleđene svim akterima koji se bave ovom temom. Kroz zajedničku, otvorenu i produktivnu diskusiju, ova konferencija ima za cilj da doprinese ne samo izgradnji poverenja i saradnje između mladih, civilnog i državnog sektora, već i unapređenju opštih uslova učešća mladih u različitim vidovima studentskih i stručnih razmena, kroz programe  master i doktorskih studija na prestižnim evropskim i svetskim univerzitetima.

Ako ste spremni da aktivno doprinesete diskusiji, ne fali vam entuzijazma i želite da budete deo važnih priča,  i ako ste naravno  zainteresovani za ovu temu, prijavite se.

– Mladi uzrasta od 15 do 30 godina i pojedinci, mogu se prijaviti putem ovog linka.

– Predstavnici organizacija civilnog društva i druge zainteresovane strane mogu se prijaviti putem ovog linka.

Prijave su otvorene do 10. novembra, u 23:59 časova.

Učesnicima koji dolaze u Beograd biće pokriveni putni troškovi u visini cene povratne autobuske karte od mesta prebivališta do Beograda. Dodatno, biće im obezbeđen smeštaj u hotelu „88 rooms“ noć pred konferenciju. Svim učesnicima biće obezbeđeni materijali za rad, ručak na dan konferencije, kao i osveženje tokom kafe pauze.

Projekat „Mladi u pokretu“ sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Foto/Cover: Promo/Instagram

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *