17. 10. 2019.

Kiša nema nameru da stane: Beograd u vodi

Proteklih dana  kiša, gromovi, grad, prave velike probleme na području cele Srbije, stručnjaci kažu da su padavine mnogo obilnije od uobičajenih, i da se prestanak očekuje u četvrtak (ali ko to više zna sa sigurnošću da nam potvrdi). Primera radi, u beogradskom naselju Borča palo je 100 litara kiše po kvadratnom metru za jedan sat, a to je prema rečima gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića količina padavina na godišnjem nivou u ovom području.

Sinoć je bilo nezapamćeno nevreme u Zaječaru, oluja sa velikim gradom pogodila je i Čačak, Ivanjicu, Gornji Milanovac, Kragujevac… Pljuštalo je i u poslednjoj četvrtini finala Svetske lige u vaterpolu između Srbije i Hrvatske, kažu vaterpolisti nisu nikada igrali u takvim uslovima, pola bazena se nije videlo.

Foto: Facebook/grad/Gornji Milanovac

Jutors je Beograd opet bio polavljen, u 20 vrtića je ušla voda, a na društvenim mrežama se dele slike ulica punih vode, automobili su bukvalno do prozora bili u vodi, a neki su skoro pa potpuno potonuli. Okretnica tramvaja u bloku 45 na Novom Beogradu je od sinoć u vodi, liči na ogroman bazen!  Građani su naravno besni, grad je raskopan, odvodni sistemi izgleda da ne rade kako treba, ne mogu da prime svu vodu, te tako umesto Beograda na vodi, proteklih deestak dana gledamo Beograd u vodi. Takođe, mnogima su ispale registracijske tablice sa automobila, te eto dodatne muke, ukoliko ih vlasnici ne pronađu kada se voda povuče.

Potopi su toliko veliki da voda ulazi u autobuse gradskog prevoza, te putnici imaju pranje nogu do kuće ili posla, zavisi ko je gde krenuo.

Foto: Facebook/L.N.

S obzirom na to da ćemo narenih dana imati još kiše, osim kišobrana, ponesite i rezervne cipele, patike, eventualno papuče ako volite da šetate po velikim, dubokim  barama. Pazite gde ostavljate svoj automobil da ga ne bi odnela voda poput nekog čamca ili da usled jake oluje ne bi slučajno palo neko drvo na vašeg četvorotočkaša.  Čuvajte glavu još par dana, a posle će nas valjda ogrejati dugo očekivano letnje sunce.

Foto/Cover:  Facebook/Tandrčak Vreteno

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *