25. 01. 2020.

Film mladog srpskog reditelja premijerno u Njujorku: “Bambiland”, priča jedne generacije

Kratkometražni film “Bambiland” mladog reditelja Danila Stanimirovića večeras će premijerno biti prikazan u Njujorku. Početak projekcije zakzan je za 18 sati u  čuvenom njujorškom bioskopu autorskog, alternativnog i umetničkog filma Anthology Film Archives, u sklopu programa New Filmmakers New York (Novi filmski autori) koji organizuje Univerzitet u Njujork.
Ovo je velika privilegija za srpski kratki film, posebno jednog mladog autora poput Stanimirovića.  Film govori o Strahinji koji je  upravo završio glumačku akademiju i radi kao klovn na dečijim rođendanima. Bambiland je veliki zabavni park u njegovom rodnom gradu koji je radio dok je Strahinja u njemu odrastao. Sada je Bambilend napušten i ruiniran i kao takav pretstavlja metaforu Strahinjine generacije.
Foto: Reditelj filma Danilo Stanimirović
Film je prošle dobio nagrade nza najbolju kameru na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma “Filmski front” u Novom Sadu, zatim na Međunarodni Festival Studentskog Filma DUKA Fest u Banjaluci, potom nagradu za najbolji ccenario – Pančevo Film Festival  i priznanje za najbolji kratkometražni film – Šumadijski Internacionalni Filmski Festival, Kragujevac 2019.
Foto: Bambilend/Privatna arhiva

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *