21. 09. 2019.

“DoLETI” na BELEF: Izložbe, koncerti, predstave

Beogradski letnji festival (BELEF), pod sloganom “DoLETI”, biće održan  od 21. juna do 7. jula. Na ovogodišnjem festivalu organizatori najavljuju dvadesetak kulturnih programa među kojima su izložbe, pozorišne predstave, koncerti, predstave za najmlađe i plesni performansi.

Festival će otvoriti predstava “Antigona – 2000 godina kasnije”, u Hangaru Luke Beograd, u izvođenju pozorišta Ulišes u kojoj jednu od glavnih uloga tumači doajen jugoslovenskog glumišta Rade Šerbedžija. Ovo će biti jedinstvena prilika da publika čuvenog glumca vidi na beogradskoj pozorišnoj sceni nakon 30 godina.

U Francuskom kulturnom centru na dan otvaranja festivala od 19 sati biće predstavljena izložba fotografa Kristijana Antolovića iz Irske, dobitnika brojnih nagrada, dok će na svečanom zatvaranju 7. jula nastupiti Marko Hatlak bend sa specijalnim gostom, Vlatkom Stefanovskim.

Foto: M.P.

Organizatori su najvali i bogat muzički program, te će tako nastupiti  Queen tribute bend – Queen Symphony show, u okviru prepodnevnih koncerata biće održan nastup hora Dečjeg kulturnog centra kompozitorke Vere Milanković, najavljeni su i koncerti   Wien Symphony Salonorćester iz Beča, popularnih Mostar Sevdah reunion, koncert sastava Old Hat Orcestra sa solistima Dragoljubom Bajićem, Ljubicom Vraneš i Marijom Jelić, kao i nastup violiniste Ilije Marinkovića.

Osim pozorišnih predstava, posetioci festivala imaće priliku da vide umetnički performans “Svetlosni kodovi” u izvođenju teatra Mimart, koji će ove godine predstavljati Srbiju u Plovdivu.

Foto: M.P.

Performans francuskih umetnika, sa nazivom Hepi Manif – vesela plesna promenada biće predstavljena na Kalemegdanskom i Tašmajdanskom parku. Na festivalu će biti izveden i performans izraelske umetnice Merav Dagan.

Za najmlađe će na platou ispred Vojnog muzeja biti održana predstava Crvenkapa po tekstu i režiji Sonje Knežević, a na istom mestu biće prikazana i predstava Legenda o hrabrosti – klasični teatar za decu sa elementima akrobatike. Takođe, mlade posetioce festivala očekuje i muzičko-scenski nastup popularnog jutjubera Baka Praseta.

Festival organizuje Centar beogradskih festivala (CEBEF), karte se mogu naručiti online na ticket.rs, ili se mogu kupiti na njihovim prodajnim punktovima. Na dan održavanja festivala ulaznice se mogu kupiti od 17 sati na mestu održavanja programa.

Izvor: B92/RIC

Foto/Cover: Promo/BELEF

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *