24. 05. 2020.

Daleke destinacije koje treba obići: Vijetnam, Portugal, Peru…

U skladu sa mogućnostima putovanja su dostupna mnogo više nego ranije. Bliži se i 2020. godina, te je portal Bookmundi.com spremio za sve vas koji volite da putujete, a imate i finansijskih sredstava za to, 20 svetskih destinacija, bez obzira da li putujete solo ili sa porodicom. Sami odlučujete gde ćete provesti odmor ili otići u novu avanturu naredne godine.

Mi vam preporučujemo pet destinacija.

Vijetnam

Zemlja sa jednim od najlepših krajolika na svetu.  Savršeno je odredište za putnike koji vole divljinu, netaknutu prirodu i avanturu. U Vijetnamu je toliko toga što treba uraditi i istražiti, od istorijskih hramova i seoskih polja pirinča do prostranih plaža i živahnih gradova. Hrana će vas takođe oduševiti u ovoj zemlji. Ovde ćete pronaći ukusnu, ali jeftinu kuhinju, a lako možete napraviti sendviče i supe  koje će vas koštati više nekoliko dolara.

Foto: Pixabay.com/Vietnam

Peru
Peru je čarobna zemlja, potpuna kombinacija živopisnih znamenitosti koje treba otkriti. Penušave plaže o kojima surferi mogu samo sanjati, divlja amazonska džungla, jedinstvena raznobojna pustinja i snežno pokriveni vrhovi Anda. Teško je smisliti destinaciju koja avanturističkom putniku nudi više raznolikosti. Od prepunog glavnog grada Lime do šarmantnog kolonijalnog grada Arekuipe pa sve do vrha Machu Picchua, sigurno vam neće biti dosadno u vašoj poseti Peruu.

Foto: Pixabay.com/Peru

Kambodža

Možete posetiti Kambodžu zbog hramova Angkor Vat, ali dah će vam oduzeti i plaže, ostrva i šarmantna sela. Ovo je jedna od najjeftinijih destinacija na svetu. Odlazak u grad Battambang, samo na tri sata vožnje od Angkor Vat-a, pružiće vam mogućnost da vidite prelepe francuske kolonijalne zgrade i  umetničku scenu ove zemlji.

Foto: Pixabay.com/Kambodža

Australija

Verovatno nije prvo odredište koje vam pada na pamet kad razmišljate o jeftinom putovanju, ali ako ste pametni u vezi s tim, čak i ova ogromna, egzotična zemlja može se obići sa pristojnim budžetom. Ako želite da vidite sve što Australija nudi, razmislite o iznajmljivanju automobila i vožnji iz grada u grad. U suprotnom, odaberite pregršt destinacija (mislite na Adelaide, Cairns, Perth ili Darvin) i iskoristite najbolje vrijeme u svakoj od njih. Uštedite svoj evro na hrani i smeštaju, kako biste mogli da učestvujete u izletima koji se odvijaju jednom u životu (poput zarona Velikog barijerskog grebena) ili jednostavno iskoristite besplatne aktivnosti kao što  su istraživanje sela i gradova u zemlji.

Foto: Pixabay.com/Australia

Portugal

Jedina evropska zemlja koja se našla na ovoj listi . Iako će obala Algarve možda isprazniti vaš novčanik, Portugal ima mnogo mogućnosti za jeftiniji provod.  Porto, prekrasan lučki grad poznat po svom vinu ili Alentejo poznat po  ukusnoj (i jeftinoj) morskoj hrani. Čak i glavni grad Lisabon, može da se obiđe sa ne toliko mnogo para.

Foto: Pixabay.com/Porto

Izvor: Bookmundi.com

Foto/Cover: Pixabay.com/Australia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *