06. 04. 2020.

Bloger Fest 2019: “Festival je opravdao naša očekivanja”

Drugi Bloger Fest održan je u nedelju 10. novembra u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, i posetioci su imali priliku da čuju i dobiju veoma korisne informacije iz blogosfere.

Organizatori festivala Uroš Timić i Krtivoje Miljković kažu za RIC da su u pozitivnom smislu iznenađeni koliko je festival porastao za samo godinu dana. Ističu da je interesovanje blogera bilo baš veliko, te da su se maltene “borili” ko će govoriti na panelima. Timić i Miljković dodaju da je festival zadržao edukativni karakter, te da je ovo i dalje fest namenjen onima koji žele da se pisanjem bave u te svrhe.

Foto: Bloger Fest

Gromoglasan aplauz na kraju samog festivala dokazao nam je da je ovo bio još jedan pun pogodak kada su organizacije za mlade u pitanju – ističu naši sagovornici.

Karakteristika ove manifestacije je i ta što blogeri dele svoja iskustva sa kolegama, otvoreno govore o svemu što im predstavlja problem da bi pomogli jedni drugima u zajedničkom nalaženju rešenja. Istovremeno ne ustručavaju se da jasno kažu šta im smeta, šta vole ili ne, pa ni samokritičnosti. To se barem čulo na panelima koji su bili različiti i veoma zanimljivi.

Foto: Bloger Fest

Čuveno pitanje koje se postavlja je da li blogeri mogu da zarađuju od ovog zanimanja? Od onih kloji se time bave čuli smo sa scene DKCB-a da imaju svoje redovne poslove, prihode, ali da može da se zaradi, samo treba biti uporan i vredan. Takođe su istakli da je bloger zanimanje ovog veka i da je u svetu potpuno normalno baviti se i živeti od ovog posla.

Zanimljiva polemika među blogerima i instablogerima vodila se o tome da li je važnija fotografija ili tekst? Zaključak je jednostavan , jedno bez drugog ne mogu, ali mlađe generacije veću pažnju pridaju  slici, dok su malo starij iskusniji blogeri govorili kako je tekst važniji.

Foto: Bloger Fest

Bloger Fest je ove godine imao panele posvećene turizmu, filmu, knjigama, modi, jednom rečju svim važnim temama koje čine život. Prema reakcijama publike reklo bi se da je festival prošao sasvim odlično.

Mnoge ličnosti iz sveta poznatih posetili su festival, te su se tu našli Stefan Radović, Nikola Dumitrašković, Tamara Kučan, Tijana Banović, Dženi Martin, Uroš Jovčić, Miloš i Marko Mićović …

Foto: Bloger Fest

RIC je bio jedan od medijskih prijatelja ove manifestacije.

Foto/Cover: Bloger Fest

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *