28. 03. 2020.

Bez panike: Rešenje za doček Nove godine u “5 do 12”

Još uvek ne znate gde ćete provesti “najluđu noć”, jer od hiljade ponuda ni jedna vam nekako nije po volji, pravo rešenje u poslednjem trenutku su filmovi i serije u toploj sobi, uz večeru, piće, partnera ili solo. Mislimo, mogu da budu pravo rešenje ako ste zaljubljenik u sedmu umetnost…

S obzirom da je ovo period kada se repriziraju filmske sage poput: “Hari Poter”, “Gospodar prstenova”, od domaćih “Tesna koža” , “Lude godine”, Hajde da se volimo”, a vama se to više iz nekog razloga ne gleda, pokušajte onda sa najboljim filmovima u ovoj godini.

Mi ćemo vam preporučiti par filmova i serija, uz koje sigurno nećete izgubiti vreme na neki zaludan način, jer svaki od njih ima dobru priču i poruku (pouku).

Kanski pobednik 2019, južnokorejski film “Parazit”.  Ovaj film će vam pokazati šta može da se desi kada socijalno ugrožena porodica dobije mogućnost da radi kod bogataša. Ko voli drame, savršen izbor.

Pobednik festivala u Veneciji “Džoker” bio je i jedan od najgledanijih stranih filmova u Srbiji. Hoakin Finiks je maestralno oživeo Džokera, i dok gledate film zaboravićete da čovek samo glumi. Ko ga nije pogledao, pod obavezno.

“Bilo jednom u Holivudu” poslednji film Kventina Tarantina, svakako se izdvaja od ostalih, a Bred Pit i Leonardo Dikpario su se odlično uklopili u ovu priču. Događaj koji je sedamdesetih godina prošlog veka potresao Holivud (namerno vam nećemo reći koji, ukoliko niste pogledali film), ispričan je na zanimljiv način, samo onako kako to Tarantino ume.

Nikako ne smemo zaobići film čuvenog reditelja Martina Skorsezea “The Irishman”, sa Robertom de Nirom u glavnoj ulozi, tu su i Al Paćino i Džo Peši. Tri i po sata kvalitetne glume i priče koja je zasnovana na istinitim događajima.

Kada su u pitanju serije, ima ih na pretek. Mi vam na početku preporučujemo “Černobilj”, mini seriju koja je bila jedna od najgledanijih u ovoj godini.

“Njegova mračna tkanja” emitovana je prva sezona, bajkovito – mistična serija, mogu je gledati i mlađi, prikazuje putovanje u paralelni svet i avanture glavne junakinje Lajre Balakve.

Ukoliko ste ljubitelji istorijske drame možete pogledati “Špansku princezu”.

Nadamo se da smo vam malo pomogli pri izboru programa za “najluđu noć”. U svakom slučaju izbor je veliki, a srećna vam bila 2020. kako god i sa kim god ušli u nju.

Foto/Cover: HBO/Screenshot/His Dark Materials

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *