11. 07. 2020.

“Balkanac” u Majdanpeku: Bitno je da mladi praktično realizuju svoje ideje

Udruženje “Balkanac” realizovalo je akciju dodele humantirane pomoći sa fondacijom Humanist, prošle subote u četiri mesta opštine Majdanpek: Vlaolu, Donjem Milanovcu, Miroču i Rudnoj glavi.

Četiri ugrožene porodice, od kojih su tri sa samohranim roditeljima, dobile su pakete pomoći sa hranom, sredstva za ličnu higijenu i održavanja domaćinstva. Akciju su podržali opština Majdanpek i Crveni krst.

Foto: RIC

Nakon ove akcije, u Kulturnom centru Majdanpek članovi Glavnog odbora “Balkanca” održali su tribinu pod nazivom “Mladi mogu da ostvare svoje snove”.

Tom prilikom predsednik udruženja Nemanja Cvetković pričao je o idejama i na koji način ostvaruju svoje ciljeve, Boris Stanojević koordinator za istok govorio je o animiranju mladih u ovom delu Srbije i značaju Majdanpeka kao opštine za realizovanje pojedinih akcija. Emilija Nestorović, direktorka Sektora za kulturu u Balkancu govorila je kako da praktično realizujemo neku svoju ideju.

Foto: RIC

Tribina je bila odlično posećena, međutim pomalo brine što je na njoj prisustvovalo samo 20 odsto mladih, od ukupnog broja zainteresovanih za ovu temu.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *