11. 07. 2020.

“Balkanac” u kampanji: “Stop nasilju, budi solidaran!”

Udruženje “Balkanac” , danas u 12 sati na Trgu republike u Beogradu, kreće u kampanju pod nazivom “Stop nasilju, budi solidaran!”, povodom nedavnih dešavanja vršnjačkog nasilja u školi u Barajevu. Kampanja će trajati sve do 29. septembra, i biće organizovana na teritoriji cele Srbije.

Naime, članovi i aktivisti udruženja “Balkanac” će u narednih sedam dana anketirati građane ne ulicama Beograda, Niša, Vlasotinca, Majdanpeka, Novog Sada.., šta oni misle o ovom velikom problemu i kako bi ga oni rešili.

– Mi iz udruženja “Balkanac “smatramo da je ovakvo ponašanje, kakvo možemo videti kod ove dece, neprihvatljiv simptom ozbiljnijeg društvenog problema, te ako ga budemo stavljali pod tepih, možemo se suočiti sa teškim posledicama – kaže predsednik udruženja Nemanja Cvetković i dodaje:

Vršnjačko nasilje je samo deo mnogo šireg društvenog problema i zbog toga smo pokrenuli kampanju koja za cilj ima da podigne društvenu svest ka rešavanju ovog problema. Takođe, želimo da ispitamo šta su uzroci ovakvog ponašanja ne samo kod mladih, već i kod starijih – objašnjava Cvetković.

Foto: Pixabay.com

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *